Návykovosť v hraní hier a športov


Hry poznáme všelijaké. Rozdeľujeme ich podľa toho, kde sa hrajú. Sú to vonkajšie exteriérové hry a vnútorné interiérové hry. No je nová doba a už existujú aj internetové hry. Hry, ktoré hrávate na internete sú síce skvelé a pre vás niečím zaujímavé, no vedia byť aj veľmi návykové. Máte teenagera? Určite sa od počítača neodtrhne. Hry vie hrať na stolnom počítači alebo aj na svojom mobilnom telefóne. To sú najčastejšie používané zariadenie, na ktorých sa deti najčastejšie hrávajú. Aj vaše dieťa hráva veľa hier? Hranie hier môže byť aj preňho až príliš návykové, na čo by ste si ako rodič mali dávať veľký pozor. Hry vždy len s mierou. Tak je to so všetkým, čo by ste mali svojim deťom dovoliť.

hry na počítači

Hranie hier spôsobuje závislosť. Dieťa sa veľmi upne na virtuálny svet. Je to hlavne pri hraní všelijakých strategických hrách. Nemali by teenageri viac času tráviť vonku so svojimi priateľmi a rovesníkmi? Mali by. Na to poznáme všetci odpoveď. No veľakrát sa stane, že sa váš teenager jednoducho zatvorí vo svojej detskej izbe a hrá hry. Nevenuje sa tomu, čomu by sa mal. Mal by sa venovať učeniu alebo nejakým školským záležitostiam. Niektoré deti majú radi hranie futbalu. Futbal môže byť pre deti inšpirujúcim a pri ňom sa nemusíte báť, že by vaše deti si ničili oči alebo zdravie.

futbal

Futbal je exteriérový šport, ktorý sa poväčšine hráva na trávniku vonku na futbalovom ihrisku. Dieťa je v kolektíve, ktorý mu prospieva. Vybehá sa a vy už nemusíte vytvárať aktivitu svojmu dieťaťu. Aj futbal môže byť návykový, ale v menšom rozsahu. Ak dieťa neustále chodí každý deň na futbalový tréning, mal by trošku zmierniť práve túto hru. Je dobré, aby ste deti viedli k športu a k rôznym športovým aktivitám. Všetky športy a hry by sa mali vykonávať len tak pre svoje potešenie a nemali by deti byť nimi ohúrené. Len tak docielite to, že sa pre nich nestanú návykovými.